Over Marianne

“Wat zou je ooit nog willen doen?”
vraagt een collega-ondernemer mij.
Direct flap ik eruit: “Een Meidenmentor zijn!”

Een vraagbaak zijn voor jonge vrouwen die willen sparren over wat te doen na het afronden van je opleiding. Iemand die ik gehad zou willen hebben toen ik voor deze levenskeuze stond. Want je loopbaan is een optelsom van keuzes die je maakt én de hulp die je krijgt. Vanuit je netwerk. Van kruiwagens die je hebt.

Zelf ben ik opgegroeid onder de rook van Rotterdam. In een arbeidersgezin. Als eerste in het gezin heb ik een universitaire opleiding gedaan. Toch voel ik me meer thuis op het mbo dan op de universiteit. Ik had geen kruiwagens of rolmodellen. Behalve mijn moeder. Zij stopte met werken toen ze ging trouwen. Een generatiedingetje. Maar zei wel tegen me:

“Meid, zorg dat je financieel onafhankelijk bent. Dan kan je die gozer(t) altijd de deur uitzetten.”

Mijn missie

Ik besluit het idee ‘meidenmentor’ serieus te nemen. Mijn droom: een platform vóór en dóór mbo-meiden. Ik ga op zoek naar mbo-ambassadeurs om mij te helpen. Zij houden mij scherp en zorgen voor nieuwe inzichten.

Het platform GirlZ Choice ziet het levenslicht met een geweldig event in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Het thema ‘gelijke kansen voor mbo-meiden’ raakt een gevoelige snaar in de samenleving.

Met het platform wil ik de positie van jonge vrouwen op de arbeidsmarkt en in de samenleving verstevigen. Ik wil hen laten zien wat er mogelijk is. Tools geven om eigen keuzes te maken, om voor zichzelf op te komen. Ik wil hen laten ervaren dat je juist met mbo een mooie loopbaan kunt opbouwen, op weg naar financiële zelfredzaamheid.

Met GirlZ Choice wil ik jonge vrouwen inspireren en door hen geïnspireerd worden. Ik vind het zo gaaf om een tijdje met hen te mogen meelopen en te zien hoe zij zich ontwikkelen tot (jong) volwassenen. Klaar voor de volgende stap in leven en werk, waarbij zij hun eigen keuzes durven maken!